Twitter: Matvett

Bröd i stekpanna

Det behöver inte ta lång tid att baka bröd även om du bakar med jäst. Det här brödet ska bara jäsa i 30 minuter, det påminner ruskigt mycket om hällekakor men är såklart mycket godare eftersom det är hembakat.

Bröd i stekpanna (6 kakor)
2,5 dl vatten
2 tsk jäst (torr eller färsk)
0,5 tsk salt
1 msk olja
1 msk sirap
5 dl rågsikt
  • Smula jästen i en bunke, och lös i 37 gradigt vatten om du använder färsk jäst, och i 45 gradigt vatten om du bakar med torrjäst.
  • Tillsätt salt, olja och sirap och blanda i mjölet.
  • Arbeta degen smidig, den ska vara något lös.
  • Lägg över en bakduk och låt jäsa i 30 minuter.
  • Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord, knåda den, och dela i sex jämnstora bitar och forma bullar.
  • Vänd varje bulle i mjöl och kavla ut till en rund kaka med en naggad kavel. Alternativt använd en vanlig kavel och nagga kakan med gaffel. Borsta av mjölet.
  • Hetta upp en torr stekpanna på medelvärme och grädda brödet i någon minut på vardera sida.
  • Lägg bröden i en bakduk och servera!
Energi- och näringsinnehåll per kaka
Energi: 218 kcal
Protein: 5 g (9 E%)
Fett: 4,6 g (19 E%)
Kolhydrater: 37,5 g (72 E%)
Fiber: 2,5 g
 
Allergi/överkänslighet: Innehåller gluten.
Joanna

Joanna Lenner

Print Friendly

  Skrivet av Joanna


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>